Gluren bij de buren

Cohousing BotaniCo ging eens ‘gluren bij de buren’ het voorbije weekend.

Filip cohousing Meerhem legt uit 16.03.20.jpgOké, de buren lagen niet om de hoek, maar wel in een andere boeiende studentenstad: namelijk Gent. En een leuk ander detail: de cohousing die we bezochten, is ook gebaseerd in een oude school.
In 2003 namen 8 gezinnen hun intrek in de omgebouwde klaslokalen van cohousing Meerhem.
De jaren daarna werden de gemeenschappelijke ruimtes verder uitgewerkt, met als kers op de taart: de grote en charmante turnzaal.

Filip van cohousing Meerhem poetste plichtsbewust hun common house zondagochtend nog even op voor ons bezoekje. Opgewarmd door een tasje koffie en taart, geraakte de groep op gang om de ene na de andere vraag af te vuren over het proces van samen bouwen en samen leven.

Groep bezoekt huizen Meerhem 16.03.20Daarna kregen we een verdere rondleiding in de site en in de privé-huizen van Filip en Jorgen.  Met 22 BotaniCohousers keken we vol ‘goesting’ naar de mooi verbouwde woningen en de gemeenschappelijke faciliteiten zoals het werkatelier en de “spurnzaal”.
De kinderen gingen verder dan enkel “kijken naar” en sprongen naar hartelust op de gedeelde trampoline.

Het bezoek gaf onze groep alleszins nog meer zin om ons project verder vorm te geven, om ook snel onze intrek te kunnen nemen en het échte leven in een cohousing te kunnen beleven.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .