De site is van ons!

Woensdag 29 juni 2016, kwart voor zes ’s avonds.

De sleuteloverdracht

Danny neemt de sleutels van de site in ontvangst.

Het weer twijfelt, weet niet goed te kiezen tussen regendruppels of gewoon grijs. Maar als mijn man en ik aankomen bij het notarishuis in de Bondgenotenlaan, zien we alleen maar zonnige gezichten.
Druppelsgewijs komen alle cohousers binnen. De jongste onder ons is die dag precies 15 dagen oud. Het pasgetrouwde koppeltje is er ook. Voor hen, maar voor ons allemaal begint er iets nieuws, iets waarvan we de draagwijdte nog niet helemaal vatten.

We worden hartelijk verwelkomd door notarissen Patrick Coppieters ’t Wallant en Isabelle Mostaert en nemen plaats in een zaal waarin de tafels in u-vorm staan opgesteld.
Wie denkt dat het tekenen van een notarisakte saai is, moet zijn mening herzien. Er wordt veel gelachen, er worden vragen gesteld en rake antwoorden gegeven.
De notarissen geven geduldig uitleg bij het juridische jargon en één van ons verklaart deskundig dat een beoveld geen “barbecue- en ontspanningsveld” is maar een “bodem-energie-opslag-veld” waarmee we onze woningen duurzaam zullen verwarmen.

Terwijl bijna 40 mensen de 78 pagina’s van de aktes tekenen heffen we het glas op de toekomst die ons toelacht. We zijn nu eigenaar van de grond en het bestaande gebouw dat later Cohousing Botanico zal worden !

Als we rond tien uur de poort van het notarishuis achter ons dichttrekken kunnen we alleen maar gelukkig zijn. Blij dat wij deel mogen uitmaken van zo ’n fijne groep mensen.
En dankbaar voor al het werk dat gedaan werd door Cohousing Projects, de architecten, de verschillende werkgroepen en de mensen die de aktes hebben voorbereid.

Advertenties
Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .