Terugblik op 2016

De kerstvakantie is achter de rug. 2016 is uitgewuifd en 2017 definitief ingezet.
Het voorbije jaar was best een bewogen jaar voor onze groep: de bouwvergunning werd verkregen, in juni kochten we de site, nieuwe leden voegden zich nog toe aan de groep in het najaar, en de eerste werfactiviteiten werden opgestart nog voor de kerst.

Maar als cohousinggroep ben je ook nauwer betrokken bij de mijlpalen van je medeburen:
zo mochten we de geboorte van onze jongste buur, Celia, vieren en klonken we op 2 trouwpartijen, waarvan ééntje op de site zelf.

LutSpijtig genoeg moesten we eind oktober ook afscheid nemen van onze buurvrouw Lut – één van onze eerste leden – die haar strijd tegen kanker verloor.
Vaak hebben we gedacht, samen met haar, hoeveel simpeler en spontaner de zorg die laatste maanden zou geweest zijn, indien we al in BotaniCo zouden wonen.
De steun en aanwezigheid van alle buren op haar afscheid toont alleszins de betrokkenheid van de groep en geeft goesting om in onze toekomstige buurt te wonen met deze lieve mensen.

We kijken alvast uit naar de eerste stenen die in 2017 letterlijk de basis zullen leggen voor dit woonproject.
En als voorsmaakje van alle voordelen van die toekomstige buurt geven we jullie nog de toespraak van Eef van Cohousing Projects op het recente TEDx Leuven event.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .