Na de stilte

In tijden van weerskundige en politieke stormen in allerlei plaatsen op de wereld, is het fijn om een keer te spreken over de stilte.
Niet over de stilte na de storm. Maar over de stilte die hier op deze website heeft geheerst de voorbije maanden, na de verkoop van onze laatste woning.
Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurde bij BotaniCo. Integendeel!
Daarom even deze korte maar krachtige nieuwsstorm na de stilte:

  • De laatste woning werd gekocht door Cohousing Projects, die ze gaan doorverkopen of verhuren.
  • De aannemer voor de ruwbouwwerken werd beslist: de keuze viel op de firma Beneens 
  • In juni begonnen zij aan de eerste werken, o.a. het uitgraven van de vloer en nieuwe funderingen in het gemeenschappelijke huis.
  • We organiseerden een nieuwe “brainstorm-brunch” om tips en ideeën uit te wisselen over de materiaalkeuzes in onze huizen
  • De nu volledige groep kreeg daarnaast nog meerdere opportuniteiten om elkaar beter te leren kennen naast de Algemene Vergaderingen:
    enkele zomerse afspraken in Leuven, de recente Molenfeesten in Rotselaar, maar ongetwijfeld was het weekendje voeren ééntje die hieronder nog wat extra aandacht verdient.

Weekendje Voeren
Gezien de groep nu compleet is, was een weekendje samen zeker aan de orde. Met vierenveertig voor de hele driedaagse waren we, een groot succes.
Het laatste weekend van april bezetten we een goed deel van jeugdherberg De Veurs, met zijn ruime zonneterras in het groen waar we een  mooie uitkijk hadden over de omliggende vallei.

Een creatief bedachte ijsbreker sessie zorgde er voor dat de sfeer er al snel goed in zat. Nadat de kleintjes in bed waren gestopt, werd er ook de eerste avond al duchtig uitgewisseld rond de lange tafels bij de van streekbiertjes voorziene bar.

Sommigen verschenen met kleine oogjes aan het ontbijt verschenen, maar een gevarieerd activiteitenaanbod met keuzemogelijkheden voor jong en oud hield ons alert en tevreden.
Op het programma stonden: een workshop fotografie, speelbos met de kinderen, bereiding van een  self-catering lunch op zaterdag, een natuurwandeling, een partijtje boerengolf, een kunstworkshop, een grote Botanico en co-housing quiz, een brainstorm sessie rond een aantal gemeenschappelijke delen van ons project, een afsluitende lunch in een eethuis in het dorpje op wandelafstand.

Dankzij het mooie weer beleefde ons jonge volkje veel plezier in de speeltuin. Mooi om zien hoe de iets groteren met de allerkleinsten omgaan! Speciale kinderanimatie was ruimschoots voorzien in het programma. Zo gaven enkele van onze kleintjes mee vorm aan een waar kunstwerk met een fantasierijke voorstelling van onze toekomstige tuin zoals die er moet gaan uitzien…

33 zo zien de kleintjes hun toekomstige tuin...
We blikken terug op een weekend waarin we nieuwe bewoners beter leerden kennen en vriendschappen geconsolideerd werden.

Kortom tijdens de stilte werd er niet stil gezeten.

 

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Groepsvorming en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s