Huren

Een vijftal woningen in BotaniCo zullen verhuurd worden.
Voorlopig wachten we nog even het einde van de werken af vooraleer daarover concrete huurprijzen voor op te stellen. Dat is voorzien tegen eind 2019.
Wat we wel al kunnen zeggen aan geïnteresseerde huurders:

1) Iedere woning is autonoom, dus met volledig uitgeruste keuken, badkamer etc. Onze woningen zijn iets kleiner dan klassieke flats omdat we een aantal functies gemeenschappelijk hebben. Dat zijn vooral minder gebruikte ruimtes zoals logeerkamers, een bureau-ruimte, speelkamer voor de kinderen, wasplaats etc.
Ook is de ruimte die in een klassieke woning gebruikt wordt voor ‘als we eens veel volk hebben’ niet in de woning ingecalculeerd. Als we eens veel volk hebben, gaan we gewoon gezellig in de gemeenschappelijke eetruimte of leefruimte zitten.

2) Onze huurprijzen zullen vergelijkbaar zijn met die van andere nieuwbouwwoningen in Leuven centrum. Wonen in BotaniCo is niet per sé goedkoper, maar je krijgt meer woonkwaliteit voor je huurgeld. Je hebt namelijk naast je eigen woning ook toegang tot alle gemeenschappelijke woonruimtes.
Bovendien zullen we als groep ook kunnen besparen door verder in te zetten op delen van auto’s, spullen, abonnementen etc…

3) Als huurder ben je een volwaardige bewoner. Je zal ook inspraak hebben in de manier waarop we samenleven in BotaniCo. We hebben algemene vergaderingen, waar de beslissingen van de cohousing genomen worden. We hebben heel graag dat nieuwe bewoners hier aanwezig zijn en meedenken, maar je kan ook hier onthouden. Zoals in een vereniging voor mede-eigenaars, stem je dan wel in met wat de algemene vergadering heeft beslist.

4) Als nieuwe bewoner ga je ook akkoord met de reeds genomen beslissingen. Zo is er alvast een huisdierenbeleid om mee rekening te houden.

5) We hebben een gemeenschappelijke keuken en eetruimte omdat het ook de bedoeling is dat er regelmatig samen gekookt/gegeten wordt. Geen van beide is echter een verplichting of zelfs maar een verwachting. Heb je zin om te koken, dan kook je, heb je zin om mee te eten, dan eet je mee.
BotaniCo heeft als doel sociale contacten te vergemakkelijken, zonder die daarom te verplichten. Heb je het een maand lang erg druk op je werk en kom je niet in de common house? Geen enkel probleem. Dit is ook een groot voordeel aan een grote cohousing zoals BotaniCo, er zijn buren genoeg die vast wel zin hebben om een praatje te slaan, op een moment dat je hier zelf ook zin in hebt.

6) We proberen in onze cohousing dus het aantal verplichte nummertjes tot een minimum te beperken. Onderhoud van de gemeenschappelijk delen en van de tuin moeten gebeuren, maar als je hier zelf geen tijd/zin in hebt, kan je, zoals in een appartementsgebouw, dit ook ‘afkopen’.

Ben je een potentiële huurder, blijf ons dan zeker volgen, bijvoorbeeld via de nieuwsbrief.
Je mag ons ook al je contactgegevens mailen via info@botanico.be

Advertenties