Eerste verdieping

VIVIANE & MARC

Nu de kinderen de deur uit zijn gingen we graag kleiner wonen.
In onze zoektocht naar een gezellig, betaalbaar appartement “intra muros” leuven zijn we per toeval op het cohousingproject BotaniCo gestoten.
Na het bijwonen van een infosessie waren we laaiend enthousiast en hebben direct ingetekend.
Vooral het sociaal, economisch en ecologisch aspect sprak ons aan.
Samen met onze nieuwe buren (van babyboomers en ouder tot generatie Z) kijken we ernaar uit om binnen afzienbare tijd in onze BEN-woning te kunnen trekken.

Marc & Viviane

RALUCA, MIECHEL & CELIA MARIA

Wij zijn Raluca, Miechel en Celia Maria, verheugd met en stapelbenieuwd naar onze nieuwe thuis als lid van deze leuke, diverse en enthousiaste groep cohousers.
Raluca en Miechel zijn beiden architect en stedenbouwkundige, de een uit Roemenië, de ander uit Antwerpen, die na een lange omzwerving via verschillende Duitse steden nu een plek (en weldra een stek) in Leuven hebben gevonden.
Onze dochter die in 2016 werd geboren is alvast het jongste lid van de BotaniCobende, maar ze hoopt dat ze dat niet té lang hoeft te blijven.

Miechel Raluca Celia Maria

BEN & DORIEN

Ben, 31, is zelfstandig trainer en coach, deeltijds verbonden aan de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven. Hij geeft training in people skills: alles wat met samenwerking, communicatie, leiderschap, coaching, … te maken heeft, maar ook met welzijn: time management, stressbeheersing, stoppen met roken, …
In zijn vrije tijd is hij graag buiten en onderweg: een lange tocht met de tent vindt hij het summum. Hij houdt van gezelschapsspellen, muziek maken en zangavonden met volksliedjes.

Dorien, 27, is apotheker en pendelt voor haar werk dagelijks met het openbaar vervoer naar Brussel. Het liefst van al brengt ze haar vrije tijd al wandelend in de natuur door, maar ook het ontdekken van nieuwe plekjes in de stad staat hoog bovenaan haar lijstje. Verder houdt ze van tuinieren en kan ze erg genieten van het gezellig samenzijn met anderen.

Dankzij dit project wordt onze woondroom realiteit:
Groen wonen in hartje Leuven.
Plezier maar ook taken kunnen delen in een kleine gemeenschap,
waar iedereen elkaar kent.

Onze deur staat open, spring gerust eens binnen!

Ben_Dorien

JAN & INGE

Wij hebben vooral interesse omdat cohousing sociaal interessant is: Jan is vaker thuis doordat hij Parkinson heeft, maar kan net daardoor nuttig zijn voor de groep.

Verder biedt deze nieuwe toekomstgerichte vorm van wonen voordelen op ecologisch en economisch vlak én het is vlakbij het culturele hart van de stad. Jan vond tot slot de aanwezigheid van een sauna iets wat hem over de streep trok, en voor Inge was de diervriendelijke “cat-policy” essentieel.
Jan-Inge

BART & MARIJKE

We zijn Bart (1977) en Marijke (1986).

Bart werkt als softwarearchitect in Brussel, en Marijke is een leerkracht die er even tussenuit is.

Bart gaat graag de sportieve toer op met lopen, mountainbiken, skiën, klimmen en bergwandelen, al staat dat momenteel op een laag pitje. Marijke houdt van tuinieren.

We zijn beiden boekenwurmen , die houden van spelletjesavonden en quizzen.

We hebben sinds kort 2 katten geadopteerd, Marcel en Arthur.

Wat ons aantrekt in het project is het ecologische aspect, de contacten met de buren, het gezamenlijk gebruik van materiaal, de ligging in het centrum van Leuven, en de goede verbinding met Brussel via het openbaar vervoer.

Bart_Marijke

VEERLE & JOHAN

We kiezen voor cohousing omdat gemeenschappelijke leefruimtes vanzelf leiden tot frequente en spontane ontmoetingen tussen bewoners en zo een aangename en verrijkende woonomgeving creëren.

Veerle & Johan

PAUL & RIKA

Wij zijn Paul – ICT consultant (°56) en Rika – ICT projectleider (°67)

Waarom kiezen we voor cohousing BotaniCo?
Voor de gepensioneerde: dichter bij de stad
Voor de werkende: dichter bij het werk
Voor de mens: dichter bij de buren
Wij zijn graag co-dichters.
Paul_Rika

ELS, BRIGITTE, MIRA & HANNE

Wij zijn Brigitte en Els, en hebben samen twee dochters van vier, Hanne en Mira.

Wij vinden het prettig om onze buren beter te leren kennen dan in een doorsnee buurt of straat het geval is. Ook het idee om tijd en geld te sparen door klussen en middelen te delen met elkaar spreekt ons erg aan. De locatie van Botanico, in hartje Leuven tegenover de prachtige Kruidtuin, is voor ons een absolute troef van dit co-housing project!
Els Brigitte

MONICA, LIES, LUNYA & YONAS

Wij zijn Moon & Lies en hebben twee kapoenen van 8j en 7j: Lunya & Yonas.
Cohousing lijkt ons al enkele jaren een ideale woonformule. We kijken uit naar BotaniCo met een grote tuin en speelstraat voor onze kinderen om in te ravotten met altijd wel een speelkameraadje in de buurt, en ook zelfs oma en opa. En wij hopen ’s avonds af en toe in de sauna te kunnen ontspannen of door een babbeltje met de buren te slaan rond onze gemeenschappelijke open haard.

Moon_Lies

BART & LOREDANA

Loredana komt uit Roemeniė. Ze woont dolgraag in Leuven, maar mist het spontane contact met de buren.

Bart was al langer op zoek naar cohousing. De goede ligging bij het stadscentrum en het openbaar vervoer zijn voor ons de grootste troeven van BotaniCo
Bart en Loredana

Advertenties