Gelijkvloers

NADINE & CATHY

Voor ons betekent cohousing: Een vermindering van de ecologische voetafdruk door te delen, de individualiteit tegen te gaan maar vooral ons sociaal engagement te vergroten door de meerwaarde van het gemeenschappelijke in ons leven toe te laten.
CathyNadine

KASPER, AMKE & LENA

Wij zijn Amke (30), Kasper (37) en Lena (1)

Het mooie aan cohousing is dat je je privéleven en gemeenschappelijk leven hebt, en zoveel van elk als je zelf wil.
AmkeLenaKasper

GREET

Ik ben Greet, 66 jaar, gepensioneerd en woon alleen. Ik ben moeder en grootmoeder.

Het samenwoon-idee kreeg al heel lang een bijzondere plaats in mijn leven, 40 jaar geleden beleefde ik concreet de opstart van een van de eerste projecten in Vlaams Brabant.

Ons project, Botanico, bevestigt dat samenwonen wel degelijk een alternatief kan zijn voor onze klassieke woonvorm. Door onze eigen woonbehoeften materieel te beperken en te investeren in gemeenschappelijke ruimten, creëren we zelf een manier van samen-leven die me toegang geeft tot een andere rijkdom en betere levenskwaliteit: directere contacten, onverwachte ontmoetingen, uitdagingen, ondersteuning en stimulering van activiteiten, delen van onze “talenten”, aanwezig zijn als het eens minder goed gaat met een medebewoner enz .

De ligging van Botanico is ook een enorm pluspunt: centraal in de stad naast de prachtige kruidtuin ! Als ouder wordende vrouw kan ik, wanneer mijn mobiliteit zou verminderen, toch maximaal mijn zelfstandigheid behouden,want Botanico is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer! Zo blijf ik midden in het leven staan, mijn leven!
Greet

LUT & WARD

Wij zijn Ward en Lut, senioren met samen 5 kinderen en 11 kleinkinderen.

Wij kiezen ervoor om oud te worden in het centrum van de stad, omringd door jongere generaties, waaronder dochter en schoondochter en 2 kleinkinderen.
Lut Ward

DANNY & MOO

Wij zijn Moo Laforce en Danny Wildemeersch zijn twee sociaal actieve gepensioneerden.

We kijken uit naar de realisatie van BotaniCo omdat we de groep mensen die zal instappen een fijn gezelschap vinden: gevarieerd qua leeftijd en interesses, levenslustig, ondernemend, creatief, behulpzaam en ga zo maar door. Verder vinden wij de site van BotaniCo een gedroomde plek: in het hart van Leuven, vlak bij alle voorzieningen, op wandelafstand van het centrum, tegenover de Kruidtuin, in een toekomstige groene omgeving, dichtbij de sportinfrastructuur van de universiteit.

De auto kunnen we delen en hopen ons zo veel mogelijk te kunnen verplaatsen te voet en met de fiets. Het ontwerp is veelbelovend: interessante en mooie gemeenschappelijke plekken, maar ook voldoende ruimte voor privacy. Het zal niet makkelijk zijn om ons huis en tuin op de buiten achter te laten, maar er staat veel goeds tegenover.
Danny_Moo

FONS & MIES

We zijn Fons en Mies, opgegroeid in de Kempen. We wonen sinds 1975 in Vosselaar. Onze 2 dochters en 4 kleinkinderen wonen in de buurt van Leuven (Herent en Leeftdaal). Vandaar dat we een stek zochten in Leuven.

We hebben BotaniCo pas leren kennen bij de opendeurdag op 21 mei. De introductie en rondleiding door enthousiaste mensen, het concept cohousing en de ligging op wandelafstand van het centrum maakten de snelle beslissing niet zo moeilijk.

BotaniCo zal in het begin onze tweede thuis zijn. De kempische wortels van Mies zijn diep geworteld en we hebben nog veel familie en vrienden in de buurt.

Fons en Mies

LIEN, ZEFIR, MOUSSA & LAILA

Wij zijn Lien en Zefir en komen met onze 2 kindjes, Moussa en Laila, op de site van Botanico wonen.

Het centrum van Leuven spreekt ons al lang aan. Een open sfeer waarin kinderen kunnen groot worden, veel ruimte om te spelen hebben en ieder toch zijn privacy heeft zoveel als je zelf wil, vinden wij belangrijke troeven. De meerwaarde dat zo’n cohousing project geeft maakt ons enthousiast om hier te komen wonen.
Zefir Lien en kids

SHIORI, MARC, ELLEN & RAY

Some years ago, we moved to Belgium because of the work in Brussels. We decided to live in Leuven instead of Brussels because it has a much higher living quality, especially if you are a family. The longer we stay here, the less we want to move away.
Fortunately, we came across the Cohousing project BotaniCo, which will be our future home now. And we are happy that we will be part of this ‘commune’.

mc-and-family

Advertenties